Cecilie Hedegaard

CECILIE HEDEGAARDS FARVERIGE VERDEN.

Dette efterår udstiller Cecilie Hedeager sine malerier i Menighedssalen i Fredens Kirke. Hun fortæller om sig selv:

Jeg hedder Cecilie Hedegaard. Jeg har malet i mange år. Jeg har studeret på Københavns Kunstskole for voksne udviklingshæmmede. I dag arbejder jeg med min kunst på Heragårdens billedskole i Herning.

HVORDAN BEGYNDTE DET HELE ?

Jeg takker Gud for et mirakel.

Som 3 årig fik jeg en blodprop i hjernen som følge af voldsomme feberkrampe. Det gjorde mig spastisk lammet, og jeg måtte sidde i kørestol. Jeg mistede evnen til at tale. Lægerne gav mig ingen håb om bedring. Men da jeg er fra en kristen familie, var der mange – både familie og venner, som bad for mig. Så efter 40 dage i kørestol, kunne jeg tage mine første skridt, og siden er det gået fremad. I dag er det kun min ene arm der stadig er lidt spastisk. Og jeg kan både snakke, læse og skrive. Det er et mirakel, som jeg takker Gud for.

JEG FIK MIT FØRSTE LÆRRED OG MALING TIL MIN 13. ÅRS FØDSELSDAG, OG SIDEN HAR JEG MALET HUNDREDEVIS AF MALERIER.

Mange af mine billeder er inspireret af dyr og af historiske personer. Jeg elsker at læse H.C. Andersens eventyr, så nogle af mine billeder er også inspireret af dem. Når jeg er på galleribesøg, elsker jeg at høre malernes personlige historier. Min yndlingsmaler er Karl Blok, men jeg er også meget glad for Skagens malerne. Jeg er speciel fascineret af Maria Krøgers historie. Hun var igennem mange svære ting, og kunne alligevel male fantastiske billeder.