Drop-in-dåb i Herning

Kom direkte ind fra gaden og bliv døbt

Herning-kirker holder drop in-dåb 13. november. Her kan man komme og lade sig døbe uden at skulle tilmelde sig på forhånd.

En række kirker i og omkring Herning er gået sammen om at holde Hernings første drop in-dåb fredag 13. november fra klokken 15-17. Her kan man uanset alder blive døbt uden at tilmelde sig på forhånd.

Hvis man er over 18 år, skal man medbringe legitimation med foto – for eksempel pas eller kørekort. Er man under 18, skal man tage sin far eller mor med – eller dem begge. Og så er man faktisk klar til at blive døbt.

Når man kommer til Hedeagerkirken, skal man først til en samtale med en af de fire præster, der deltager i drop in-dåben. Derefter skal man ganske kort tale med en kordegn, som sørger for at registrering. Derefter går man med præsten op til døbefonten, hvor dåben foregår helt som andre dåb. Der vil være musik i kirken, men der er ikke salmer, man skal synge med på, for her er det kun dåben, det handler om.

Hele dåben tager en times tid. Man kan komme alene, eller man kan tage sine pårørende med.

FAKTA:

Drop in-Dåb i Herning

Fredag 13. november mellem klokken 15 og 17.

Hedeagerkirken, Gl. Kirkevej 33 I Herning

Hvad er drop in-dåb?

Drop in-dåb er som en almindelig dåb. Inden selve dåben taler du med en præst om dåbens betydning, og om hvordan dåbens foretages.

Du skal ikke tilmelde dig på forhånd. Du møder bare op.

Hvem kan blive døbt?

Alle kan blive døbt – uanset alder.

Du bliver døbt i den treenige Guds navn, og ved dåben bliver du medlem af folkekirken.

Du behøver ikke at bo i Herning.

Hvad skal du have med?

Hvis du er over 18 år, skal du medbringe legitimation med foto – for eksempel pas eller kørekort.

Hvis du er under 18 år, skal dine forældre komme med.

Du må gerne tage familie eller venner med, som kan være vidner til din dåb. Kommer du alene, vil nogle frivillige være vidner for dig.

Følgende præster deltager i drop in-dåben: Anne Linde Førgaard, Annette Birk-Sørensen, Bo Gimm og Kirsten Thyssen.