Velkommen til Sognets aften i Fredens Kirke

Sognets Aften i Fredens Kirke:

Aftener med foredrag, fællessang og fællesskab - og nogle gange også med fællesspisning.

Sognets Aften finder sted den første tirsdag i måneden fra september til og med april.

Se i kalenderen, hvad der sker næste gang!

Tirsdag 7. februar kl. 19:00 - 21:30

Menighedssalen

Kirkens egen historie Mange forskellige historier er fortalt, når Fredens Kirke året igennem inviterer til foredrag, men for en gangs skyld er kirken selv hovedperson, når lokalhistoriker Kurt H. Jørgensen gæster kirken tirsdag 7. februar. Fredens Kirke blev indviet i 1963. Samme år som præsident John F. Kennedy skrev sig ind i tyskernes hjerte med sit besøg i Berlin og den berømte tale, som han afsluttede med ordene: ”Ich bin ein Berliner” - og det var inden verden for en stund gik i stå, da nogle skud i Dallas afsluttede hans liv senere samme år. Fredens Kirke fortæller en helt anderledes historie om et fredsbudskab i maj 1945, hvor kirken fik sit navn. Men der skulle altså gå 18 år, inden østbyen fik sin egen kirke. Hør historien om tilblivelsen, om valg af arkitektur og indretning. Hør om orgel, ombygninger, glasmosaikker og livstræet. Tilsammen en spændende mosaik om Fredens Kirke og den historie. Kaffen koster 30 kr.

Tirsdag 7. marts kl. 19:00 - 21:30

Menighedssalen

En falleret bydrengs bekendelser Lidt skæve fortællinger fra Thy. Om at vokse op i en udkant af fædrelandet og hvad det førte med sig af erfaringer om livet. Om tabte købmandsdrømme og hvorfor rygning aldrig for alvor blev aktuelt. Om mødet med institutioner og mennesker, der kom til at betyde noget for en falleret bydreng. Børge Munk Povlsen er sognepræst ved Christianskirken og provst for Fredericia Provsti og for Døvemenighederne i Danmark. Han udgav sidste år bogen ”Når valashpropperne springer”, der er en samling af erindringsglimt og fortællinger. Underfundig munterhed og lune er grundtonen i aftenens fortællinger. Kaffen koster 30 kr.

Tirsdag 4. april kl. 19:00 - 21:30

Menighedssalen

Traditionen tro, byder Fredens Kirke på en særlig sogne-aften, hvor fællessangen og musik får ordet. Vi synger Påsken og foråret ind med smukke billeder og nogle få korte læsninger og refleksioner. Få en ægte multimedieoplevelse.

5 sep

Tirsdag 5. september kl. 19:00 - 21:30

Menighedssalen

Ingelis Sander: Værdier i jobbet som plejehjemsleder af Lindegården, byråds politikker og nu i psykiatrien på sygehuset i Gødstrup