Nyheder

Nye konfirmationsdatoer

Kontakt

Gudstjenester aflyst

Kontakt

Persondataforordning

Grundet persondataforordningen fraråder vi, at man sender enhver form for personfølsom data (f.eks. anmodning om dåb, vielse o.l.) til os via e-mail, da det ikke er sikkert. Den slags mail må vi ikke besvare. 
Kontakt os i stedet for pr. telefon eller send/aflever et brev til kirken.

 

Kalender

  4 apr

  Minikonfirmand AFLYST

  Minikonfirmand

  Lørdag 4. april kl. 16:30 - Søndag 5. april kl. 12:00

  Kirken


  5 apr

  Morgensang AFLYST

  Morgensang

  Søndag 5. april kl. 09:00 - 09:50


  6 apr

  Legestue AFLYST

  Legestue

  Mandag 6. april kl. 09:30 - 12:00

  Silkeborgvej 27G 2


  7 apr

  Børnesalmesang AFLYST

  Børnesalmesang

  Tirsdag 7. april kl. 16:15 - 17:00

  Kirken


Påske i Fredens Kirke

 

Vi kan desværre ikke mødes fysisk i Fredens Kirke for tiden, men det betyder ikke at fx Påskens budskab er mindre vigtig faktisk tvært imod.

Her er nogle af de ting vi kan tilbyde i Påsken 2020, som du kan deltage i og nyde hjemme fra din egen stue.

 

Langfredag ligger vi en onlinegudstjeneste med Alex Dahl Nielsen ud. Tryk på linket og se onlinegudstjenesten på din telefon, tablet, PC eller TV hjemme hos dig selv.

 

Påskedag ligger vi en online Påskehilsen med Bo Gimm ud. Tryk på linket og se onlinegudstjenesten på din telefon, tablet, PC eller TV hjemme hos dig selv.

Der er også mulighed for at følge Viborg Domkirkes online påskegudstjeneste. Find det på Viborg Sifts hjemmeside eller på Youtube.

 

Påske for børn

 

Hvorfor er det lige, vi fejrer påske? Hvad har små nuttede kyllinger, påskeæg, gækkebreve og familiemiddage egentlig med kristendom at gøre? Og hvordan forklarer man påsken til børn?

I filmene møder du tøjdyret Snapper. Hun besøger præsten Andreas, og sammen forsøger de at få styr på påskens dage. Snapper finder bl.a. ud af, at påsken på én gang er spændende og uhyggelig. Men heldigvis ender det hele godt.

Der er en film til hver af påskens helligdage: ”Palmesøndag”, ”Skærtorsdag”, ”Langfredag” og ”Påskedag”. Hver film varer ca. 6 minutter, og de fungerer som et godt udgangspunkt til en snak om påskens dage og traditioner.

Klik på dette link og find filmene her: http://www.fredenskirke-herning.dk/gudstjenester-og-paaske/paaske-2020

Fredens kirke tilbyder indkøb af dagligvare og udbringning

Vi lever i øjeblikket i en temmelig unormal tid, der stiller store krav til vores selvjustits og vilje til både at beskytte os selv og andre.

For øjeblikket sidder vi derfor alle mere eller mindre isoleret i hver vores hjem og bli´r kun kortvarigt luftet.

Ofte i forbindelse med indkøb af dagligvare.

Men måske findes der også i Fredens sogn medborgere, der ikke har mulighed for selv at komme til købmanden. Og måske nogle af dem heller ikke har en søn, datter eller nabo til at handle for sig.

Dem vil vi i Fredens Kirke gerne hjælpe.

Hvis du kender mennesker, der kunne have brug for hjælp til indkøb af dagligvarer, så fortæl dem, at vi i Fredens Kirke gerne vil være behjælpelig.

Det vil naturligvis finde sted på en måde, så vi iagttager alle de nødvendige hensyn til de nuværende regler og love for omgang med hinanden. Vi vil – med behørig afstand til hinanden – hente kontanter hos mennesker forud for indkøb og returnere med varer, byttepenge og bon i en samlet pose/poser.

En lille håndfuld af kirkens medarbejdere vil stå for ordningen.

Der vil blive mulighed for indkøb og udbringning henholdsvis mandag og torsdag – i påskeugen mandag og onsdag.

Vær gerne med til at sprede kendskabet til denne mulighed for hjælp til indkøb af dagligvarer.

Den, der har brug for hjælp skal blot ringe til:

Kirke- og kulturmedarbejder Gry Steensig på telefon 2151 7559.

Gry vil sørge for, at den pågældende bliver kontaktet af den medarbejder, der vil varetage indkøb og udbringning.

Foreløbig løber ordningen frem til Påske. Om den fortsætter vil bestemmes dels af, hvor meget den bliver brugt, dels af den generelle situation i vores samfund.

Morgen og aftenringning – hvorfor nu det?

 

Det er en århundred gammel tradition i vores land, at man fra kirkernes klokker ringer morgen og aften alle ugens hverdage.

I Fredens sker morgenringningen kl. 08.00 og aftenringningen kl. 18.00. Måske en del af sognets beboere her under Corona truslen, hvor en hel del af byens normale lyde er stilnet mere af, lægger mere mærke til disse ringninger end normalt.

Baggrunden for disse to daglige ringninger er en opfordring om, at vi travle mennesker standser lidt op og retter en tanke og en bøn til livets Gud.

I denne tid hvor så meget i tilværelsen er forandret. Hvor nogle fyldes med angst og føler sig usikre for dagen og fremtiden. Dér kan netop kirkeklokkernes kalden mane os til eftertanke – til en stille TAK for livets gave – til bøn til den Gud, som netop gennem Jesus Kristus peger på, at han er den som vil være hos os gennem alt i tilværelsen, også når vi i øjeblikket har svært ved at finde ro i sindet. Det kunne også være en bøn og en tanke for vore kære, for de syge, de gamle som nu sidder isolerede i deres hjem, og alle dem som nu på forskellig vis direkte eller indirekte er ramt af Corona virussen, men også en bøn og en tanke rettet mod alle vore medmennesker.

Selv om også vores kirke fra øvrighedernes side er beordret fysisk lukket, så lad os huske, at kirkens identitet ikke er bundet af bygninger og sten, men af mennesker, som lader sig bevæge af den kærlighed til Gud og vores medmennesker, som kirkeklokkerne vil minde os om morgen og aften.

Også i denne tid er det værd at minde om K.E. Løgstrups ord fra ”Den etiske fordring”: ”Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd.”

Menighedsråd

Ombygning og Renovering af Fredens Kirke

 

Hvad der længe har været undervejs, er nu sat i sving! – Håndværkerne har taget fat – der er skabt byggeplads, sat hegn op – og nødvendige planter/buske og træer har måttet beskæres eller er blevet revet op for at håndværkerne kan udføre deres arbejde.

 

Der er taget kontakt til kommunen – og bevilget – nødvendig adgang og rettigheder vedr. tilkørsel fra Parkvej.

 

Renoverings- og tilbygningsperioden er hermed sat i gang, og kirken og dens udenoms arealer vil i ombygnings- og renoveringsperiode have ”et andet look” end sædvanligvis.

 

Vi beklager roderiet det vil skabe i det kommende år, godt og vel, men håber at alle vil vise forståelse herfor. – Nogle gange må det jo være skidt før det kan blive godt. :-)

 

 

ERJ

10/11 2019

 

Læs mere HER

Missionsprojekt

Vores missionsprojekt SAT-7 - en satellit-tv-kanal, der producere og udsender tusindvis af udsendelser om evangeliet til børn og voksne i Mellemøsten og Nordafrika. 

 

Læs mere her

Sognenyt

Download og læs det nyeste nummer af SogneNyt HER

 

Læs tidligere numre her

Sjælesorg på nettet

Sjælesorg må Nettet er en mulighed for dig der gerne vil i kontakt med en præst helt anonymt.

Her kan du få sjælesorg, enten gennem chat eller samtale fra smartphone. Både du og præsten vil være anonyme.

Klik videre her. www.sjaelesorg.nu

Det er naturligvis også altid muligt at kontakte én af Fredens Kirkes præster, hvis du har brug for sjælesorg.

 

 

Du kan også finde os på           

Facebook

Hjælp Herning

Læs mere HER

 

 

Folkekirkens Familiestøtte

Læs mere HER