Missionsprojekt

Billedet viset to mørke kvinder og et spædbarn

Missionsprojekt i Fredens Kirke

Fredens Kirkes nye missionsprojekt er Mission Afrikas arbejde i Bohong. Her støtter Mission Afrika et sundhedscenter i Centralafrika og formidler undervisning i hygiejne til teologistuderendne og præster i Cameroun.

Uden hjælp dør alt for mange mødre i forbindelse med graviditeter og fødsler. Derfor støtter Mission Afrika de hårdtarbejdende medarbejdere på Sundhedscenteret i Bohong, Centralafrika.

Sundhedsarbejdet på Sundhedscenteret i Bohong, Centralafrika, dækker et område på størrelse med Bornholm.

Gennem fødselshjælp og vejledning, vaccinationsprogrammer og sundhedstjek er centeret med til at give området håb for fremtiden ved at nedbringe dødstallene blandt børn og fødende kvinder.

At Sundhedscenteret er vigtigt, kan vi læse ud af de skræmmende tal, der rapporteres fra landet.

Derfra lyder det blandt andet, at 1/3 af de børn, der undersøges på centeret, er under- eller fejlernærede, mens 1/3 af mødrene er hiv-positive.

Desuden er dødeligheden for gravide kvinder omkring 10 procent på landsniveau, mens den er under to procent på Sundhedscenteret.

Læs mere om centeret

Mission Afrika i Bohong
Sundhedscenteret i Bohong blev opført som et DANIDA-projekt af Mission Afrikas partnerkirke Den Evangelisk Lutherske Kirke i Centralafrika (EELRCA) i 1993.

I begyndelsen var centeret ledet af danske missionærer fra Mission Afrika (dengang Sudanmissionen), men er siden år 2002 blevet ledt af ildsjælen og jordemoderen Cathérine Naabeau.

 

Du kan støtte projektet på Mobilepay nr. 29036