Drop-in-dåb

Har du tænkt på at blive døbt?

Der er drop in-dåb i Herning fredag 18. november. Her kan man komme og lade sig døbe uden at skulle tilmelde sig på forhånd.

En række kirker i og omkring Herning er gået sammen om at holde drop in-dåb fredag 18. november fra klokken 15-17. Drop in-dåben foregår i Hedeagerkirken i Herning, men man behøver ikke at bo i Herning for at kunne blive døbt. Man skal heller ikke tilmelde sig på forhånd. Alle er velkomne – uanset alder.

Hvis man er over 18 år, skal man medbringe legitimation med foto – for eksempel pas eller kørekort. Er man under 18, skal man tage sine forældre med. Og så er man faktisk klar til at blive døbt.

Når man kommer til Hedeagerkirken, skal man først tale med en af de tre præster, der deltager i drop in-dåben. Selve dåben foregår helt som andre dåb. Der vil være musik i kirken, men der er ikke salmer, man skal synge med på.

Hele dåben tager en times tid. Man kan komme alene, eller man kan tage sine pårørende med.

Når dåben er ovre, får man sin dåbsattest med hjem.

FAKTA:

Drop in-Dåb i Herning

Fredag 18. november mellem klokken 15 og 17.

Hedeagerkirken, Gl. Kirkevej 33

Hvad er drop in-dåb?

Drop in-dåb er som en almindelig dåb. Inden selve dåben taler du med en præst om dåbens betydning, og om hvordan dåbens foretages.

Du skal ikke tilmelde dig på forhånd. Du møder bare op.

Hvem kan blive døbt?

Alle kan blive døbt – uanset alder.

Du bliver døbt i den treenige Guds navn, og ved dåben bliver du medlem af folkekirken.

Du behøver ikke at bo i Herning.

Hvad skal du have med?

Hvis du er over 18 år, skal du medbringe legitimation med foto – for eksempel pas eller kørekort.

Hvis du er under 18 år, skal dine forældre komme med. Hvis det kun er den ene af dine forældre, der deltager, skal du medbringe et skriftligt tilsagn fra den anden.

Du må gerne tage familie eller venner med, som kan være vidner til din dåb. Kommer du alene, vil nogle frivillige være vidner for dig.

Følgende præster deltager i drop in-dåben: Britta Hald Vestergaard (Fredens Kirke), Annette Birk-Sørensen (Hedeagerkirken) og Lasse Bøgh Madsen (Ørre-Sinding Kirker).