Velkommen til Sognets aften i Fredens Kirke

Sognets Aften i Fredens Kirke:

Aftener med foredrag, fællessang og fællesskab - og nogle gange også med fællesspisning.

Sognets Aften finder sted den første tirsdag i måneden fra september til og med april.

Se i kalenderen, hvad der sker næste gang!

  7 feb

  Sognets Aften

  Sognets Aften

  Tirsdag 7. februar kl. 19:00 - 21:30

  Menighedssalen

  Kirkens egen historie Mange forskellige historier er fortalt, når Fredens Kirke året igennem inviterer til foredrag, men for en gangs skyld er kirken selv hovedperson, når lokalhistoriker Kurt H. Jørgensen gæster kirken tirsdag 7. februar. Fredens Kirke blev indviet i 1963. Samme år som præsident John F. Kennedy skrev sig ind i tyskernes hjerte med sit besøg i Berlin og den berømte tale, som han afsluttede med ordene: ”Ich bin ein Berliner” - og det var inden verden for en stund gik i stå, da nogle skud i Dallas afsluttede hans liv senere samme år. Fredens Kirke fortæller en helt anderledes historie om et fredsbudskab i maj 1945, hvor kirken fik sit navn. Men der skulle altså gå 18 år, inden østbyen fik sin egen kirke. Hør historien om tilblivelsen, om valg af arkitektur og indretning. Hør om orgel, ombygninger, glasmosaikker og livstræet. Tilsammen en spændende mosaik om Fredens Kirke og den historie. Kaffen koster 30 kr.


  7 mar

  Sognets Aften

  Sognets Aften

  Tirsdag 7. marts kl. 19:00 - 21:30

  Menighedssalen

  En falleret bydrengs bekendelser Lidt skæve fortællinger fra Thy. Om at vokse op i en udkant af fædrelandet og hvad det førte med sig af erfaringer om livet. Om tabte købmandsdrømme og hvorfor rygning aldrig for alvor blev aktuelt. Om mødet med institutioner og mennesker, der kom til at betyde noget for en falleret bydreng. Børge Munk Povlsen er sognepræst ved Christianskirken og provst for Fredericia Provsti og for Døvemenighederne i Danmark. Han udgav sidste år bogen ”Når valashpropperne springer”, der er en samling af erindringsglimt og fortællinger. Underfundig munterhed og lune er grundtonen i aftenens fortællinger. Kaffen koster 30 kr.


  4 apr

  Sognets Aften

  Sognets Aften

  Tirsdag 4. april kl. 19:00 - 21:30

  Menighedssalen

  Traditionen tro, byder Fredens Kirke på en særlig sogne-aften, hvor fællessangen og musik får ordet. Vi synger Påsken og foråret ind med smukke billeder og nogle få korte læsninger og refleksioner. Få en ægte multimedieoplevelse.


  5 sep

  Sognets Aften

  Sognets Aften

  Tirsdag 5. september kl. 19:00 - 21:30

  Menighedssalen

  Ingelis Sander: Værdier i jobbet som plejehjemsleder af Lindegården, byråds politikker og nu i psykiatrien på sygehuset i Gødstrup


  3 okt

  Sognets Aften

  Sognets Aften

  Tirsdag 3. oktober kl. 19:00 - 21:30

  Menighedssalen

  Morten Seindal Krappe: Storm på Gud


  7 nov

  Sognets Aften

  Sognets Aften

  Tirsdag 7. november kl. 19:00 - 21:30

  Menighedssalen

  Allis Helleland: Om at miste


  5 dec

  Adventsfest

  Sognets Aften

  Tirsdag 5. december kl. 19:00 - 21:30

  Menighedssalen

  Adventsfest Henning Kristensen, forstander på Møltrup optagelseshjem taler over emnet: Advent Der er mulighed for spisning kl. 17.30. Amerikansk lotteri efter kaffen til fordel for uddeling af julehjælp i Fredens sogn. Kaffen koster 30,-