Folkekirkens Familiestøtte

LÆS OM ALLE TILBUD PÅ https://folkekirkensfamiliestotte.dk/

 

Forældreven

Er der noget i jeres hverdag, du gerne vil lave om, men ikke ved, hvordan du skal gribe fat i? Så kan du få hjælp i familien af en forældreven.

Vi tilbyder forældrevenner i alle de områder, vi dækker.

 

Barselscafé

Barselscaféen er for dig, der er forælder til et barn i alderen 0-2 år, og som har lyst til at mødes med andre på barsel og dele din oplevelse af hverdagen.

Forløbet er forbeholdt forældre med børn på 0-2 år, som bor i et af de områder, vi dækker. Tilmelding er ikke nødvendig, og du kan blot møde op de dage, der passer dig.

Barselscafé Vildbjerg
Tirsdage i ulige uger kl. 10.00 – 11.30. Vi mødes i Vildbjerg Kirkecenter, Burgårdsvej 6, 7480 Vildbjerg

Barselscafé Sunds
Tirsdage i lige uger kl. 10.00 -11.30. Vi mødes på Biblioteket i Sunds, Sunds Hovedgade 50, 7451 Sunds

Barselscafé Kibæk
Mandage i lige uger kl. 10.00 – 11.30. Vi mødes i Assing Kirkes sognehus, Sandfeldparken 4, Kibæk

Barselscafé Aulum
Hver onsdag i forlængelse af babysalmesang kl. 9.30 – 11.00. Vi mødes i Kirkehuset i Aulum, Kirkegade 20, 7490 Aulum

Barselscafé Snejbjerg
Hver anden mandag  kl. 9.30 – 11.00. Find datoerne på www.snejbjergkirke.dk. Vi mødes i Sognehuset, Kirkely, Bjergkvarteret 2, Snejbjerg, 7400 Herning

 

MELD DIG SOM FRIVILLIG TIL FØLGENDE:

 

Vil du støtte en forælder i at skabe en god hverdag for familien?

Så er det måske noget for dig at blive frivillig forældreven hos os.

Som forældreven besøger du børnefamilier i deres hjem og støtter forældrene i f.eks. at bryde dårlige vaner, få et bedre fællesskab i familien eller få fokus på god kommunikation.

Udfordringerne kan f.eks. handle om en hverdagsstruktur, der halter, konflikter, der fylder for meget, børn, som ikke trives i deres hverdag, eller noget helt andet.

Familierne, du vil møde, er helt almindelige familier, der ønsker at sætte fokus på en konkret udfordring i deres familieliv. Forældrene skal selv udføre de ændringer, de ønsker, og din rolle er at stå på sidelinjen og lytte og sparre med forældrene omkring deres udfordring.

 

Vil du give småbørnsfamilier et pusterum i hverdagen?

Så er det måske noget for dig at blive frivillig i vores Hånd i Hånd forløb.

Som frivillig i Hånd i Hånd besøger du familier med mindst ét barn i alderen 0-6 år i deres hjem og støtter dem i at finde større overskud inden for nogle konkrete områder. I øjeblikket tilbyder vi familier hånd i hånd støtte inden for overskrifterne:

Den rare middagsstund hvor målet er, at familien finder nyt overskud omkring middagsstunden. Som frivillig tilbyder du praktisk støtte og sparring omkring eksempelvis at tilberede maden, dække bord, hjælpe med oprydning samt med ideer til madplan og struktur på planlægningen af måltidet. Også gerne i forhold til at inddrage børnene og skabe en god stemning

Gode hjemlige rammer hvor målet er, at familien får konkret hjælp til eksempelvis at skabe gode legemiljøer for børnene, skabe fysisk plads til et godt spisemiljø eller til at skabe struktur på rutinerne vedr. oprydning og overblik over hjemmets fysiske rammer. Som frivillig bidrager du med ny inspiration samt en ekstra hånd til at få skabt et hjem, hvor familien har det godt sammen.

Familierne, du vil møde, er helt almindelige familier, der ønsker at sætte fokus på en konkret udfordring i deres familieliv. Navnet Hånd i Hånd betyder, at du som frivillig hjælper familien i et samarbejde. Du er derfor ikke barnepige eller rengøringshjælp, men kommer med god energi og en ekstra hånd, som fremmer den gode stemning og giver familierne et tiltrængt pusterum.

 

Vil du hjælpe småbørnsfamilier med at komme mere udenfor?

Så er det måske noget for dig at blive frivillig i vores forløb ”Friluftsliv”.

Som frivillig i Friluftsliv besøger du familier i deres hjem og støtter dem i at komme i gang med med udendørs aktiviteter. Det kan både være i haven, i en park eller længere ude i naturen alt efter familiens ønsker og muligheder.

Familierne, du vil møde, er helt almindelige familier, der ønsker at sætte fokus på at få mere udeliv ind i deres familieliv. Familierne vil ofte have behov for det sidste skub eller overskud til selv at tage initiativ til at skabe aktiviteter i uderummet.

Du er ikke en barnepige, som tager børnene med på tur, men du kommer med god energi, nye ideer og en ekstra hånd, som fremmer den gode stemning og giver familierne et tiltrængt pusterum.

 

Vil du facilitere samtaler mellem forældre?

Vi søger lige nu frivillige gruppeledere til vores barselscafe for forældre med børn 0-2 år i Herningområdet.
Barselscafeen er i en rivende udvikling, og vi forventer udover de to vi allerede har opstartet i Sunds og Vildbjerg hen over efteråret at opstarte på yderligere 3 lokationer i Herningområdet.

Som gruppeleder skal du facilitere samtaler mellem forældre i barselscafeen. Du støtter dig op ad en manual med 9 velbeskrevne temaer. Der er altid 2 gruppeledere tilknyttet en barselscafé.

 

 

Kontakt din lokale koordinator

Dorthe Anna Weis - Tlf.: 23 82 40 77 - E-mail: daw@km.dk

Sonja Bach Vad - Tlf.: 23 82 78 73 - E-mail: sobv@km.dk

www.folkekirkensfamiliestotte.dk

Lokal facebookside: https://www.facebook.com/folkekirkensfamiliestotteherning/

Tilmelding til nyhedsmail: http://eepurl.com/cU4ba1