4. maj fest

Billedet viser lys sat ved Mindestenen i Mindeparken

4. maj fest

Program:

17.00     Hverdagsgudstjeneste

17.30     Spisning

19.00     Foredrag

 

MELLEM LØGN OG OVERLEVELSE v/ BIRGITHE KOSOVIC

OM ROMANEN 'DEN INDERSTE FARE' ÆGTESKABSDRAMA OG DANMARKSHISTORIE I ET

Erik Scavenius, leder af regeringen under besættelsen, er i manges øjne danmarkshistoriens største landsforræder. Her møder vi ham både som politiker og som ægtemand i en udmarvende ægteskabskamp. Hans ja til at lede samarbejdet med tyskerne vækker gamle konflikter med hans kone til live, og krigens spørgsmål bliver også hans egne: Hvor meget af sin frihed skal man opgive for freden? Og hvor meget af sin fred skal man ofre for friheden? Hvad er integritet, og hvad er underkastelse? Konflikten bliver sat på spidsen, da han forelsker sig i en 27 år yngre korsetsyerske. Men hvem er denne kvinde, som tilsyneladende ikke har nogen skrupler ved at nærme sig ham, den forhadte?

Hvad er underkastelse? Hvad er integritet? Scavenius svarer. Som politiker i krig. Som ægtemand i utroskab og dyb forelskelse. Og som det menneske, vi alle er, der kæmper med at få tilværelsens store regnskab til at gå op.

I første del af foredraget fortæller Kosovic om Scavenius som menneske. Anden del fokuserer på Scavenius som politiker og spørger: Var han en landsforræder? Og hvad skal vi med Scavenius i dag?

Foredraget henvender sig både til litterært og politisk-historisk interesserede.

 

Undervejs i foredraget er der kaffe.

Kl. 21.00    Andagt i kirken herefter lystænding i Mindeparken

 

Pris for hele aftenen med spisning 100 kr - Tilmelding senest d. 28. april

Pris kun for kaffen 30 kr (kræver ingen tilmelding)