Folkekirkens Nødhjælp

Billedet viser et avisudklip fra 18. marts 2023 om indsamling til Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælps Landsindsamling d. 12. marts kl. 11.00 - 14.00

Gå en søndagstur og hjælp verdens fattigste

Omkring 12.000 frivillige samler ind til nødhjælp og udviklingsprojekter, når Folkekirkens Nødhjælp holder sogneindsamling søndag 12. marts.

Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling har 25-års jubilæum søndag 12. marts, når omkring 12.000 frivillige går på gaden rundt i landet for at samle penge ind til nødhjælp og udviklingsprojekter blandt verdens fattigste.

I år går de indsamlede midler til flygtninge fra krigen i Ukraine og nogle af dem, der er hårdest ramt af klimaforandringer, blandt andet i det østlige Afrika. Hvis man har lyst til at bruge nogle timer på at hjælpe, så er der masser af lokale indsamlingssteder, der kan bruge indsamlere til at gå i nærområdet.

Et af de lokale indsamlingssteder er Fredens Kirke i Herning.

- Vi vil meget gerne have omkring tyve indsamlere, der kan gå en rute mellem klokken 11 og 14, siger indsamlingsleder Inger Marie Svinth.

Man giver det man kan
Man kan allerede nu tilmelde sig som indsamler på Folkekirkens Nødhjælps hjemmeside, men man har også mulighed for at møde op på dagen og blive klædt på med en indsamlingsbøsse, et mobilepaynummer og et kort over den rute, man skal gå. Man kan gå ruten alene eller sammen med en god ven eller sin familie, og så består opgaven sådan set bare i at spørge pænt og venligt efter et bidrag hos de herningensere, der er hjemme til at åbne døren, når der bliver ringet på. Inger Marie Svinth ved godt, at inflation og krise kan få betydning for, hvor meget der bliver samlet ind.

- Vi blander os ikke i, om folk har lyst til at give noget, eller hvor meget de giver. Man giver det man kan, og jeg tror, at de fleste af os godt kan undvære en tyver eller hundredkroneseddel. Man kommer som regel ikke til at savne de penge, man har givet til et godt formål, siger hun.

10.000 kroner i Fredens Sogn
I Fredens Sogn plejer man at kunne samle omkring 10.000 kroner ind til den landsdækkende indsamling, der sidste år satte rekord med godt 17 millioner kroner til Folkekirkens Nødhjælps projekter rundt i verden.

I år bliver indsamlingen i Fredens Sogn skudt i gang med en støttekoncert med Quindekoret mandag 6. marts, og selve sogneindsamlingen bliver rundet af ved 14-tiden søndag 12. marts.

- Så mødes vi over en kop kaffe og en pølse. Det er meget hyggeligt at dele sine oplevelser fra ruterne sammen med de andre indsamlere, siger Inger Marie Svinth.

Man kan i øvrigt også glæde sig over, at Folkekirkens Nødhjælp planter et træ for hver indsamler, der går en rute til sogneindsamlingen. Træerne bliver plantet i Etiopien, der er et af de lande, der er hårdest ramt af klimaforandringerne. Her er træerne med til at skabe et bedre klima og et livsgrundlag for landets fattige.

Meld jer som indsamler til

Inger Marie Svinth 21291612 eller

Betty Rams 20629649